1 mil

Ja, det blev en tur med cykeln. Blev 1 mil sammanlagt, cyklade både runt munksjön & rocksjön. Tog ett litet stop på maxi & letade efter LCHF glass men fann ingen, bra det kanske. Köpte några nötter sen hittade jag jordnötssmör utan socker (tänkte baka snickers någon dag). Det var skönt att cykla, rensa lite hjärnspöken. Dem kommer ju & går!
Nu ska jag dra på mjukisar & kolla på älskling du har blivit en tjockis!

...

Bläääääää skit vad jag hatar denna dagen. Huvudvärk & sötsugen. F*ck!!!!!
Insåg just att jag missat min tvättid också, får kolla om det finns imorgon istället. '
Jag behöver en pluggpaus, funderar på att gå en promenad eller cykla någonstans.

bad day

Jag var som så peppad inför ny vecka & allt. Solen skiner & jag är ledig.. jag borde va glad idag men det är jag inte.  Tror helt enkelt jag vaknade på fel sida. Vill gå & lägga mig & vakna imorgon. Medans alla har storslagna planer inför denna dag ska jag träna (hoppas jag blir lite glad av det), plugga, tvätta & plugga. Dessutom är jag ensam hemma, skitkul. Hade jag fotfarande levt mitt gamla liv hade jag med stor säkerhet antigen köpt en flaska vin & gått ut eller tyckt synd om mig själv hemma & köpt mat på donken, chips + dip, COLA & 1 kg lösgodis, utan att överdriva. Men, nu lever jag ju inte längre det där äckliga livet....
Förlåt om jag inte är så inspirerande idag.. ni får nöja er med inlägget innan!

kram & gos!

vill du ha inspiration?

Så, hur går era nyttiga & hälsosamma liv? jag vet att många som läser min blogg också gillar det hälsosamma livet & har mål för er själva. För mig går det bra. Börjar vecka 7 med LCHF så på tisdag blir det mätning. Hoppas på det bästa! Ni ska få veta reslutaten.
Nu tycker jag vi ser fram emot en ny vecka med nya möjligheter & utmaningar. Du kanske ska orka träna 4 pass istället för 3 den här veckan? skippa det vita brödet & koka dig 2 ägg istället till frulle? eller kanske försöka undvika sötsaker i veckan & bestämma en dag i helgen du får unna dig. Jag ska köra på som vanligt med träning 6 dagar i veckan, LCHF-kost & lite gotte i form av mörk choklad/nötter till helgen. Godis bir det inget förens 7 juni.
Nu kör vi gänget!
Du kan om du vill. Det handlar om att bestämma sig!
Njut av ditt liv!

Träning, rätt kost & en jävla envishet ger resultat!


Rör på dig- varje dag. Även om du inte hinner träna. Ta en kort promenad, lämna bilen hemma & ta cykeln!Åh vad man mår bra av att röra på sig varje dag.


Ge inte upp! Det är tufft ibland, att träna ska inte vara skönt. Att gå ner i vikt ska inte gå fort.


Du är vacker! You can do this v



slapparsöndag

Efter en PW runt sjön med bästis & plugg unnade jag mig en stund i soffan med två tidningar, ramlösa & lite nötter. Mumsigt!
Lägger upp ett litet träningspepp inlägg senare!

har mycket att se fram emot.

Kom på att jag har så sjukt mycket att se fram emot nu! Det gör livet så mycket roligare.

7 juni. Tar sommarlov!!!!
7-10 juni. London-reunion med Amanda & Stina. Shoppa, gå på musikal & mysa!
14 juni. Adam tar studenten, som jag känt sen födsel. Som en bror för mig. (det bästa är att jag får köpa en studentklänning, haha)
22-24 juni. Midsommar! Firar jag tillsammans med J & hans kompisar i Halmstad. Vi har hyrt två stugor vid Tylösand & hoppas på kanon väder!
30-7 juli. Turkiet/Side med min kärlek.
Studentbalen 2009
Sen jobbar jag nästan hela sommaren. 7 veckor sammanlagt! Pengar behövs när man vill hitta på roliga saker.
(18-24 aug. EVENTUELLT, åker jag & min syster till New York med Pappa. Jag vill!! Hoppas, hoppas hoppas!!!!)
25 augusti. Hanna & Alexander gifter sig <3


Sen börjar skolan igen & det återstår en termin med statistiktenta, examensarbete & 5 veckor i SPANINEN/MALLORCA på en svenska skolan där jag & Judith ska göra vår sista praktik..innan jag blir färdig LÄRARE. Sicko!
Januari. 3.5 år på Högskolan är avklarade & jag kan då titulera mig själv som- lärare.
Fröken Emelie!


hej finisar!

Hade en supermysig kväll hemma med hela familjen igår + mormor & morfar. GOD mat & lite mörk choklad & nötter efter det. Perfekt fredagsmys!
Såg ut såhär! Blandade den söta & rockiga stilen. Blommiga pösa shorts, svart tajt body, skinnväst, Dr.Martens + min favo halsduk!
Nu ska jag dra på träningskläderna & cykla ner till friskis & ta en Celsius unnan dagens träning: Cykel Activio 45 min + CX work 30 min. Ä L S K A R  L Ö R D A G S T R Ä N I N G V

freeeedag

Hej!
Har suttit i skolan med hemtentan med blondisligan hela förmiddagen. Måste nog säga att det går ganska bra i alla fall. Siktar på att bli klar i helgen! Nu är jag sjukt träningssugen. Idag blir det bodypump 45 min & CX work 30 min efter det. Fasta till kröppen lite va! Ikväll ska jag & J hem till min familj & äta god mat. Mysigt!
Puss!

wanties

Jag är galen. ShoppingGALEN. Vill jämt ha nya kläder och saker. Räcker det inte att jag var i Stockholm för 2 veckor sen och shoppade loss, att jag ska till Ullared nästa helg och att jag ska till London om drygt 1 månad.. haha. Okejdå, man får titta i alla fall!
Jag letade länge förra året efter ett par flipflop men liten platå. Hittade ett par urfina på Nelly. 300 kr för ett par flippisar till stranden. Värt?
Vill ha ett par färgglada klackar i sommar!
Spets är ju så fint!
Nej, nu ska jag spara till London!

help me!

Jag har en fråga till alla LCHFare där ute eller icke lchfare som har koll på hälso frågor ;)
Det är MÅNGA som frågar mig hur länge jag tänkt köra..min musiklärare Lars-lisa la igår märkte till att jag gått ner (väldigt kul när ens lärare kommenterar nåt sånt) han var imponerad & sen frågade han" Men hur länge ska du köra?" hela livet svarar jag. Alla blir helt plötsligt lite tysta och börjar småskratta lite.. "Men näääe, hela livet? utan potatis, pasta & allt gott?" Jajjamän! Det kan jag lätt klara mig utan, men vet ni.. en sak jag inte kommer kunna klara mig utan i ett helt liv är: GODIS! Jag har kört i snart 6 veckor men mitt godissug har långt ifrån försvunnit. Jag är inte sugen lika ofta, men den senaste veckan har jag drömt om salta S, filidutter och dumle.





Så min fråga är.... gör det mig något om jag unnar mig en LITEN godispåse 1 gång i veckan? Jag känner mig inte värd det än, men min plan är att jag ska få unna mig, få lite belöning den 7 juni för då har jag klarat 3 år på högskolan samt ca 2.5 månad med LCHF + att vi ska till London & vad passar inte bäst med att fira allt med lite resegodis? Jag blir helt lycklig när jag tänker på det. Jag VET att jag skulle klara det! Vissa kanske tänker att då skulle jag sluta helt med LCHF. No way! Aldrig att jag återvänder till mitt gamla liv med socker varje dag och osunda matrutiner. Jag kommer fortsätta att träna 5-6 ggr i veckan med sund kost. Så vad säger ni vänner, är det OK eller inte?

handla mat...

Okej, klockan är tio & jag & J har redan hunnit storhandla på Coop. Man har fått in en rutin på vad man ska handla nu. Fläskfilé, köttfärs, grädde, creame fraiche, storpack ägg, bacon, HALLON, avokado, nötter och fisk, Typ så ser det ut varje gång! Jakob går ju inte efter LCHF så medans jag slänger i massa grädde i vagnen kommer han med pasta paket & pommes, men det bästa av allt är att jag inte ens vill ha det!

Har slängt i mig lite frulle nu. Måste bli bättre på det. Idag fick det bli några bacon & en kopp te. Tog några nötter med, mumma. Idag blir det hemtenta skrivande hela dagen lång, med lite små pauser ;) Ikväll ska jag och min Amanda springa runt munkis sen lite kvällsmat hemma hos mig. Så ser min dag ut!

de ska ta tid att gå ner i vikt .

Hej godingar!


Fick en fråga för ett tag sen om jag inte kunde lägga ut före och efter bild sen jag började på LCHF. Det har ju gått 6 veckor snart, tiden går fort.. men att gå ner i vikt tar tid! Och det ska ta tid. Den senaste veckan har jag fått fina kommenterar av väldigt många vilket värmer i hjärtat, från både nära vänner, klasskamrater och familj. Det som jag har märkt & som andra kommenterat är att det syns i mitt ansikte, på axlar och mage. Däremot har jag en rejäl booty kvar, som går desto långsammare att banta ner, låren känner jag inte heller någon jätte skillnad men lite såklart. Så nej, jag kommer nog inte lägga upp någon för och efter bild i nuläget. Jag har en lång bit kvar att gå, på tisdag kommer jag att ta mina mått igen & jag hoppas det visar resultat. För jag lovar, att jag sliter!
Dessa höfter! Kommer nog alltid att ha dem, men förhoppningsvis underlättar dem när de ska födas barn ;)
Men jag är glad! Glad att jag tagit tag i mitt liv & mig själv.
Gör du det med!

london!!!!!

Stina & Amanda var ju här igår på lite mys så kollade på resor till London. Och gissa vad????!! vi åker tillbaks den 7 juni!!! Hittade svinbilliga flygbiljetter för 200 kr tur & retur. Vi hittade även billiga bussbiljetter till Göteborg & hem. Kan nog inte bli bättre! En favorit i repris helt enkelt. Det bästa av allt är att jag tar "sommarlov" samma dag. Har min sista redovisning kl.10-12 den 7 juni sen lämnar vi Jönköping kl.16! Bättre start kan det ju inte bli på min jobbsommar. Längtar galet mycket nu!

Bilder från London i November förra året

SVAR TILL EMELIE

Hej Emelie!
Roligt att du gillar min blogg & tycker den är inspirerande :D Jag vet dock inte exakt vad ett månadskort på Sportlife kostar i Jönköping, försökte leta på hemsidan men hittade inget om priser. Jag har i alla fall årskort & betalar 299 kr/månaden.. så jag skulle kunna TRO att ett månadskort ligger runt 500 kr men är ej säker. Om jag gillar gymmet? jag gillar absolut Sportlifes gym, det har alltid funnit lediga crossmaskiner & löpband när jag varit där..sen har dem gymmet väldigt utspritt så allt ligger inte i en enda smet & det tycker jag är bra! Luftigt & skönt. Du kan ju alltid be om en testvecka gratis, det fick jag innan jag bestämde mig!
Kram!

today

Godmorgon snygging!
Igår kväll efter kören satt jag & Jakob uppe lääänge & spanade efter resor till Side. Finns ju sjukt mycket, sen när man väl hittat ett bra hotell är det typ 12 km in till centrum, stenig strand eller äckliga rum. Får väl fortsätta jakten i veckan för snart måste vi boka känner jag.

Längtar mig tillbaks till Mexico, värme, blått hav & vita ständer...



Idag blir det en lång dag med många tider att passa! Ska träffa min studiegrupp för ett arbete kl.13-15 sen har vi seminarie 15-16.30, direkt vidare till Sportlife för Cykel Activio 17.15 & sen CX 18.10 och SEN kommer Amanda & Stina hit en sväng 19.15. Hektiskt liv? yes!
Och jag vill tillbaks till London med de här bruttorna!
Nehe, nu ska jag dricka en kopp te till frulle, vår kyl ekar som en students mage!

my baby is back home

HERREGUD vad jobbig träningen var idag! Jag & Natti körde först 20 min crosstrainer sen 15 min löpbandet. Sweat is fat crying! Remember that! Sen avslutade vi det hela med CX work, bästa bästa magträningen!!
Efter träningen fick jag äntligen träffa min favorit! Londonsnygg & allt. Åh vad min pojkvän va mumsig idag! Gråa tajta jeans, svart lite loose tisha, grå hoodie, sjukt coola converse, skinnjacka & snygglasögon. Önskar jag hade tagit en bild, föreviga ögonblicket...hahah nejdå! Han är alltid fin min tuss. v v v


tussen till höger!
Gjorde en supergod fläskfilé gryta till oss idag! Tänkte lägga upp bilder & recept sen. Till det åt jag lite paprika & avokado. Mums för magen! Nu har jag vi precis sovit i 1.5 timma.. haha. J var helt slut efter ha sovit på flygplatsen ikväll, var mysigt att somna i hans fam igen. Förlåt att det låter som vi inte setts på 1 år!
Nu ska jag fixa mig lite sen blir det kör!

morgonträning

Godmorgon kära ni!
Ny vecka med nya möjligheter väntar. Härligt va? Jag är ingen frukostälskade & har märkt att min underbara smoothies inte var jätte bra för min mage så nu är jag på ruta ett igen. Suck! Vill äta nåt gott, nyttigt (enligt lchf) som inte är för fett..Tips? (ägg är jag med sjukt trött på just nu)

Min nödlösning är en kopp te med en skvätt grädde i, det mättar faktiskt! Nu ska jag strax dra på träningskläderna & gå & träna med min gojja Natti som precis kommit hem från Alperna där hon varit ett par månader. Blir gymmet ca 1 h sen CX work 30 min.
Jag & gojjis festar loss i Götet hos Malin v





mina syskon

Nyduschad med en kopp te & tända ljus. Jag invigde min första cykeltur i ÖSREGN, såg ingenting & blev genomblöt från topp till tå, men det säger väl sig själv. Jag har i alla fall världens finaste syskon, ja alla mina syskon, jag har ju ett gäng! Men jag tycker så mycket om att busa & leka med Tuva & Nova. Dem sprider glädje & ger mig energi.


Fick två halsband av Tussarna idag


När jag kom dit idag hade de gömt sig som vanligt bakom fortöljen & jag låtsades som jag inte visste om det "neeehe, Tuva & Nova var visst inte här idag..." 1 sekund senare hör man skrik "joooohhhooooo". Sen dunsar  dom båda ner knät & kramas. Det är syskonkärlek. Och det första Nova sa va "Meen, va e Japob Emme?" Dem älskar att busa med Jakob & är typ helt galna i honom. (mamma-uppdatering, haha..ni får ursäkta)
Här kommer jag spendera resten av kvällen. Måste göra klart inför litteraturseminariet på tisdag för imorgon hinner jag inte. Imorgon är det en bra dag! Träna på morgonen sen kommer min ÄLSKLING hem så ska vi mysa massor! På kvällen blir det kören & öva inför gospelkonserten som närmar sig.
Dags att sätta igång!
PUSS

sunday

Hade en supermysig kväll igår med Hanna. Hon kör också LCHF, det var hon som inspirerade mig att börja & får väl tacka henne för att jag mår så bra!!! Imorgon startar 6 veckan med LCHF kost & mycket träning. Så 1 vecka kvar sen ska jag ta mina mått igen. Är taggad för en vecka med massor av träning & strikt kost.



Blev en liten smoothie till frulle idag med. Jag funderar på om det är bättre att blanda turkisk yougurt istället för natuell vanlig yougurt? något som vet??!
Efter frullen blev det en PW på 5 km med Fia & Lina. Skönt att röra lite på sig & få frisk luft. Till lunch idag blev det en "sallad" fast med bara tonfisk, kyckling & några gurkbitar så vet i sjutton om jag kan kalla det sallad. Blev massa god sååås till i alla fall + att jag unnade mig en Cola zero för första gången sen jag började. Ibland måste jag unna sig om man är riktigt sugen på något! Pluggat jag har också hunnit med en hel del & strax ska jag CYKLA för första gången de också i år ut till Tuva & Nova för att leka & hoppa studsmatta.
Vi hörs senare vänner!

chokladmousse ala LCHF

Tänkte ge er ett gott recept på chokladmousse som jag & Hanna åt igår.
Det enda du behover är grädde, mörk choklad & äggulor (går lika bra utan ägg, för dem glömde jag igår haha)
1. Vispa grädden. Den ska inte bli fast utan lite halvrinnig. Vänder du bunken upp å ner ska grädden hamna i håret, då har jag du lyckats.
2. Smält chokladen i ett vattenbad. Antingen 70% eller 85% choklad. Jag brukar köra på 85%.
3. Blanda ner den smälta chokladen i grädden (och tillsammans med äggulor om man vill) och blanda.
Voila! Servera i dina finaste glas (vinglas funkar ju fint) och garnera med en liten klick grädde, hallon & en halv ruta mörk choklad. Lördagsmyset är räddat, utan socker!!!

lördags-mys med Hanna

Snart kommer underbara Hanna hem till mig. Jag har gjort chokladmousse ala LCHF som vi ska gotta oss med.
Bild från 2009. Tiden går alldeles för fort! I sommar ska den här bruden gifta sig. Galet v
Hoppas ni får en fin kväll v

this week training

Veckans träningspass är över! 6 dagar i veckan räcker, kroppen behöver en dag för att vila. Enligt mig!

Denna veckan blev det:


Måndag: Indoor Walking 45 min + CX work 30 min
Tisdag: Cykel Avtivio 45 min + CX work 30 min
Onsdag: Gymmet. Crosstrainer 30 min + magövningar
Torsdag: Löptur runt munksjön 5 km + CX work 30 min
Fredag: Skivstång på Friskis 45 min + crosstrain 25 min
Lördag: Cykel Activio 45 min + CX work
Söndag: Blir det vila! Ska dock på en PW runt munkis med min vän Fia





Sammanlagt 10 hela träningspass. Eftersom att vissa pass inte är mer än 30 min (fast väldigt effektiva & intensiva) så kommer man lätt upp i 10 träningspass per vecka. Bra för kropp & själ!

i believe it's meant to be darling

LOVE YOU!

yummie for my tummy

Har precis kört två favo-pass på Sportlife! Älskar Cykelactivio, det finns ingen chans i världen att man kan lata sig på ett sånt pass. Sen blev det CX efter det! Tog en Celsius innan för åt ingen frulle. Fick massor av energi! Nu har jag precis gjort mig en Smoothie. Är lite trött på ägg, bacon & ost till frukost. Så testade på en egen variant av Smoothie!




. ca 1/2 dl naturell yougurt
. ca 1/2 dl hallon (kanske lite mer)
. en skvätt grädde

Jag har tyvärr ingen mixer hemma så jag gjorde den för hand vilket gick lika bra. Hallonen blev inte riktigt så "mosiga" men gillar när de är små bitar i. Supergod & mättande!

fredagsmys

Vilken mysig kväll jag haft!
Har ätit gott hemma hos familjen & bara pratat i flera timmar om livet, hundar, läraryrket, dåliga fritidspedagoger, mardrömsförlossningar & mycket mera. Det är så mysigt med såna stunder, ingen TV, ingen mobil, utan bara sitta & umgås tillsammans & prata. Min familj är bäst, älskar varenda upp till månen & tillbaks. Nu är jag hemma, mamma skickade med lite smått & gott. Grädde, hallon & rostbiff. Hej LCHF! We like.
Min fina mamma på julafton i Mexico v

Är så himla trött! Ska upp tidigt imorgon, blir spinning & CX på morgonkvisten. Så nu ska jag gå & lägga mig i min stora dubbelsäng & krama kudden istället för Jakob.
Vi hörs imorgon vänner! Hoppas ni haft en FAB kväll.
love

anonym

Vore såååå mycket roligare om ni inte vore anonyma när ni kommenterar! Roligare om ni säger vem ni är :) Sen verkar de som jag fått lite nya läsare sen jag började med LCHF. Skriv vem ni är, går ni själva på LCHF kanske? länka till er blogg!
Nu ska jag stax hem till mammsen! Lite fredagsmys v

min vän

Har suttit och myst med karin i någon timme nu. Druckit te & pratat. Jag är verkligen så glad att jag har henne. Mitt liv vore så mycket tråkigare annars. Jag har helt klart funnit världens bästa vän v Hoppas du läser detta för du är bäst.



onsdag

Idag tidigt åkte min bättre hälft så nu är jag alone.Gu vad töntig jag är! Gick i alla fall upp tidigt för att inta gymmet. Blev 30 min cross sen magträning, situps & plankan. Kändes fint efteråt! Har även hunnit med att laga biffar, varit i skolan och pluggat & nu är jag hemma i en sbabbis. Jag har syndat, har ätit några rutor mörk choklad. LIVSFARLIGT att ha hemma, men nu är den finito. Skönt. Nu släpper jag den. Sååå. Bra!. Får träna bort det imorgon. Då blir det ett löp varv runt munken och CX träning efter det. Längtar redan efter trääääning! Jag älskar att träna, fy vad jag mår bra då.
Har även hunnit prata om mardrömsförlossningar idag. Gör mig mindre sugen på en knodd. Här har ni i alla fall mig och min lillasyster Nova. Hon fyller 3 år om några månader. Världens finaste!
Nu ska jag dricka upp mitt te & dra mig till skolan igen. Hua!

motivation & inspiration

Hej mina vänner.
Nu är vi inne i en ny vecka med nya möjligheter & jag tänkte bjuda på lite motivation & inspiration!
Nu kämpar vi tillsammans!

go-träning

Körde såna grymma träningspass idag! Cykel Activio i 45 minuter är dödens bra träning. Svetten rinner redan efter uppvärmningen. Pulsband runt magen gör absolut att man tar ut sig till fulla. Så himla bra! Efter det blev det CX 30 minuter, sjukt bra intensiv träning för bland annat mage & rumpa! Tog en celsius innan träningen, vilken energi jag fick! Imorgon blir det gymmet på morgonen, skönt att ta en sån dag med. Göra lite vad man känner för men skön musik i öronen.

i want

Stjärnklänning från Style By Tyra
Bikini från Lindex
Bikini från Bikbok

trött.lchf.träna.

Talet gick bra! Riktigt bra dessutom. Nöjd tjej! Nu har jag precis ätit lite..idag blev det baconsås med blomkål. Sen blev jag så himla suuugen på godis efter så blev lite grädde med hallon. Stillar sötsuget & är 100 ggr bättre än godis i alla fall.
Ligger i soffan nu, helt d ö d. Måste ta tag i plugget men det är roligare att läsa i Katrins bok "Dags att bli smal". Läser i den var & varannan dag, den är så himla bra & inspirerande!!
Får nog bli en celsius innan träningen idag, är så trött, så trött! Cykel Activio 45 min & CX work 30 min väntar ikväll!

härliga tisdag!

Godmorgon solstrålar!
Idag skiner solen & jag är faktiskt på ganska bra humör. Solen gör en del tror jag! Jag är heller inte speciellt nervös inför mitt tal, nu i alla fall. Övade sidär 5 ggr för Jakob igårkväll sen.. hahah..vi hade ganska roligt. Han hade suttit & räknat ut hur många ggr jag kollade ner i mina små anteckningskort under min ca 4,5 min långa tal. Ca 1 min sammanlagt & det är ju ganska bra. Så jag ska nog klara detta, fast jag tycker de kan vara jobbigt. Det är 5 minuter av mitt liv, så skärp dig!
I alla fall har skola 10.30 till 12.30 I think & efter det ska jag stanna kvar & kopiera lite efter nästa uppgift. Hem & småplugga sen blir det tå träningspass på Sportlife. Spinning & CX. Ska köra total slut på mig själv sen hem & lägga mig i soffan med hjärtat resten av kvällen. Imorgon åker han till London & då blir jag ensam till måndag.
Ha en fin tisdag hallonpajer!

noja

Ne, nu får det räcka med en övandet. Eller kanske en gång till innan träning. En gång inför Jakob ikväll & en gång imorgonbitti. varför så nojig? det är ju bara ett dumt himla tal. Eller inte ett dumt, men usch vad jag kan tycka sånt är psykiskt jobbigt. Stå inför en massa människor, lärare & prestera. Det är lixom ingen vanlig redovisning. Det är retorik, att kunna tala! Jaja, gud vad jag tjatar...hoppas jag kan tjata på lika bra imorgon också!
Här har vi mig, nojig och grann! Fast med mörk choklad då! ;)
Äter en halv avo nu & dricker en kopp gottigt te. Ska strax packa träningsväskan & bege mig iväg. Längtar redan till ikväll efter kören, för då ska jag mysa med min pojkvän. Han åker till London ons-månd. Jag är så himla nojig över sånt också. Saknar honom redan fast han inte åkt? hahaha.. är väl ett tecken på att jag är väldigt kär <3 hur ska de gå när jag är i Spaninen i 5 veckor i höst. hum, men de ska nog gå det med! Allt går om man vill, visst? Jaja, Emelie sluta tjata.
Puss på er pussgurkor.

le, emelie!

Började dagen bra, en 5 km promenad runt sjön med Fia i det fina vädret. Sen jag har varit ett vrak! Bråkat med payex i över 1 timma & fått mina små damputbrott. Men nu har det löst sig så nu kan jag börja le igen. Håller på att öva inför mitt tal imorgon, är nervös!! Men det ska nog gå bra, positiva tankar är helande tankar!




Just de! Har två maskiner tvätt där nere som väntar på att bli upphängda! Herregud vad jag är virrig idag. Ska bli skönt med två träningspass senare & efter det blir det kören!
puss.

svett

Sprang precis ett svettigt varv runt munken. Jobbigt idag! Nu i efterhand blir jag skeptisk om de verkligen var någon bra idé för nu mår jag sämre igen. Har så fruktansvärt ont i magen. Blä!
Men det är lätt & vara efterklok, jag förbrände ju kalorier i alla fall...

klubbad säl

Ligger som en klubbad säl o soffan. Känner mig sjukt trött & hängig. Fast inte så trött så jag skulle vilja sova. Jobbigt läge. Jag och J har kollat på Marley & jag. Gråtit en svätt, ätit dip & gurka OCH mörk chokladmousse..känner mig lite som ett svullo! Ska bli skönt o röra på sig imorgon igen..
Föresten! Jag fick en klocka i mitt påskägg av J. Så glad!
Denna underbaring!! Kollat på den sen den kom in & jag tycker den är så snygg. Har jordens bästa PV, that's for sure!
Pusshej!

lördagkväll

Istället för 24 års fest ligger jag hemma i soffan & mår inte alls så bra :( så tråkigt!
Jag har ju min man som sällskap i alla fall. Vi ska laga lite tacos nu sen ska jag svulla med mörk choklad & dip + gurka. Det är jag så jävla värd! Särskilt en dag som denna...

lördag

Alla måste se American Pie- Reunion! Världs klass! Skrattfest.
Nu ska jag strax sätta på mig träningskläderna & traska till sportlife. Idag blir det Bodypump & eventuellt CX om jag har kraft kvar efteråt.
Mina planer för resten av dagen är
- A6 för att byta lite saker
- Handla på Coop
- Middag hos pappsen
- Plugga om det finns tid
- Ikväll ska jag och J till Kakans 24-års fest!
Blir en väldigt lugn kväll & ingen utgång men det ska bli väldans trevligt ändå!

huuua...

Det gick! 5 hela kilometer runt vår sjö mitt i stan (man kan fuska & springa över bron också) men det gjorde inte jag & min duktiga vän Sofia. Jag har aldrig varit någon mil eller halvmil löpare för den delen heller, i hela mitt liv. Att springa har varit det värsta jag vet, fram tills nu. Det går bättre och bättre för varje gång & jag får bättre kondition. Kan det bli bättre än så?
Nu ska jag hoppa in i duschen! Hoppas ni får en himla fin dag v

godmorgon på er!

Tog en sovmorgon till 09 idag. Skönt! Nu har jag precis ätit några bacon & dricker ett kopp grönt te. Laddar inför en springtur runt munkis med Fia. Mina ben är som spagetti efter gårdagens träning men det får gå ändå. Inte långt till vårruset nu! Efter det blir det en dusch, lätt lunch sen skola 13-16.



Ikväll har jag & mitt hjärta lite mysiga planer. Ser jag fram emot! v

roliga jag

Man kan ha fantasisk roligt ibland såhär innan träningen..
Älskar denna bäst, hahah...
Jakob skäms lite över mig när jag lägger upp såna här bilder hahah..
Nu ska jag promenera till sportlife för träning med träningsligan!
puss

torsdag

Här sitter jag, helt slut i huvudet efter lite plugg. Tror jag behöver en kopp te. Idag ska jag träääna, vad kul! Först IW 45 min och sen CX 30 min. Perfekta träningen! Imorgon blir det en löptur runt munken med Fia innan skolan. Alltid lite ångest innan man ska springa visst? eller kanske bara är jag. Skönt efteråt i vilket fall.
puss!

träningsledig

Eftersom jag har kvällskurs varje onsdag brukar det få bli min träningslediga dag. Känner däremot ett stort sug efter ett träningspass på sportlife. Det får vänta tills imorgon. Då kör vi CX & IW.

regn & rusk

Paraply & gummistövlar passar en dag som denna.
Jag ska strax kliva ur mina rosa sköna mjukisar & traska tillbaks till skolan för kvällskurs 16.30.19.30.

torskgratäng

Måste dela med mig av en sjukt god torskgratäng. Har aldrig tidigare lagat fisk i ugn men idag improviserade jag & det blev sjukt gott. Både enligt mig & Jakob.
1. Hacka purjölök (eller annan favoritlök) & lägg längst ner i en form. Lägg sedan torsken över.
2. Ta en bunke & gör blandningen. Jag valde att ha med grädde, en klick creme fraiche, fiskbuljong, citronpeppar, vitpeppar, svartpeppar, salt & CURRY.
3. Smaka av sen häller du på blandningen & in i ugnen i ca 30 min.
Färdigt! Välj valfritt vad du vill ha till. Jag gjorde blomkålsris & J potatis.
Verkligen underbart gott!

herregud..

Cykel 45 activio, svetten rann som aldrig förr & förbrände nog en hel del kalorier. Kommer jag absolut göra till en vecko-vana! Efter det mördar bodypumpen. Nu känns det att man lever.
Godnatt!

rastlös

I väntan på träning...

svar om lchf

Fick en fråga om LCHF & hur man gör för att inte gå upp i vikt sen igen.
Många kör LCHF det som en "diet" för att vi tighta till sig till något speciellt, kanske bara till ett tillfälle eller till sommaren för att sedan börja äta som vanligt igen. Det funkar inte. LCHF är en livsstil, ingen diet (för mig). Jag äter inte bara LCHF för att gå ner i vikt utan för att jag äntligen hittat en livsstil som passar mig. Innan hade jag jämt jämt jämt ont i magen efter jag ätit kolhydrater, magen svällde upp som en ballong. Det händer aldrig längre. Jag har mer energi, småäter aldrig, äter max 3 mål om dagen & håller mig mätt. Jag saknar inte pasta, potatis,ris eller bröd nånting. Jag är NÄSTAN aldrig sugen på fika eller godis. Får jag akut godis sug tar jag lite hallon & grädde istället så är suget borta. Jag vräker inte i mig fett heller, utan lagom mycket & lagom stora portioner. För att återgå till frågan, ja det är klart, äter du LCHF strikt under några månader går du ner i vikt men börjar du sedan äta som vanligt igen så är det lika klart du går upp i vikt. Det handlar om att bestämma sig & hitta en livsstil & skräddasy den efter dina behov. LCHF känns inte jobbigt för mig, jag vill inte börja äta "vanligt" igen, jag vill vara hälsosam, sund & se bra ut. Det kommer hända det vet jag, nångång att jag unnar sig lite godis, en cola zero men det gör inget för det kommer aldrig bli som innan, inte över mina döda kropp. För jag har bestämt mig!
Bestäm du dig också!

träna + cesius

Ser fram emot två träningspass på Sportlife idag
Först Cykel 45 Activio
Sen bästa Bodypump passet 60 min.
Idag blir det helt klart en Celsius!
Massa goda smaker! Har testat alla men mina favoriter är Citron/lime & Cola!

mat-tips

Idag är jag flitig! Har nästan skrivit klart mitt muntliga tal som jag ska redovisa nästa tisdag. Griiimt. Har precis ätit lite tacogratäng, för typ tredje dagen i rad haha.. love it!
Tänkte ge er lite lchf-mat tips idag!
Köttfärsbiffar med gräddsås (stor portion och paprika, inte bra! tänker ni då, visst??) ja, men denna dagen hade jag slarvat och endast druckit en kopp te på hela dagen o tränat 2 pass så jag behövde maaat! Svingott. Testa!
hembakade fröknäcke med ägg
Tacogratäng & en halv avo (kanske inte ser as gott ut men det är as gott)
Min räddare i nödan vid akut godis & fika sug. Frysta hallon med grädde!
Chokladmousse med hallon
Sen rekommenderar jag en celsius innan träning! Gott & bränner kalorier.

lchf ger resultat

Jaha, nu har jag kört 3 veckor med LCHF & träning minst 5 ggr i veckan & faktiskt har det gett mig resultat. Jag har inte vägt mig utan istället mätt mig.
Mage: -7 cm
Midja: -4 cm
Bröst:-3 cm
Rumpa: -3.5 cm
Lår: -1 cm
Arm: -1 cm
Nu är det bara att kämpa vidare. Har aldrig mått bättre eller känt mig mer nöjd.

Ny vecka & ny inspiration!

Nu taggar vi inför en ny vecka! Nya möjligheter, inspiration & träning!

wedding

Jag & Jakob är bjudna på bröllop i sommar. Min fina vän Hanna ska gifta sig med sin Alexander.
v

sthlm.

Haft super bra dagar i Stockholm med systeryster & Pappsen!
Kollade till pappas nya leksak, en båt!
min pappa vill aldrig vara med på bild
Väntar på tåget.. eve fick vara test person för min nya läppenna & läppstift
Tack! v

shopping-bomb


Sportbh:ar och strumpor i roliga färger från Stadium


Träningsväska Stadium
Jofama by Kenza, Salt.


Skinnväst från Gina

Blus från H&M

Top från ZARA
Klänning (också jätte fin i sommar, särskilt en kväll på standen i Side)
Blus från Bikbok


Vitt linne från Vero Moda (som blivit väldigt skrynkligt i väskan)
Virkad klänning från Vero Moda
Neongul body från Gina (fin i somma när man är brun)


T-shirt Gina

Halsband från Lindex
Ringar & örhängen från Topshop, Bikbok & Gina



Lite smink från FACE & MUS


Väska från Åhlens

Dödligt snygga skor från Scorett


Boots från Zoe (dem är låga)


Ray ban


+ lite till.. men nu orkar jag inte ladda upp fler bilder! Mycket färg blev det ju i alla fall. Jag tänker köra på de neonfärgade plaggen i sommar & vitt!

påsklov

Nu har jag lov fram till nästa tisdag. Kommer dock behöva plugga lite men lite ledighet och kul ska jag minsann ha också.

Onsdag/torsdag- Stockholm med syster, hälsa på pappsen! Shoppa, shoppa shoppa!
Torsdag- sleepover med Klaris & Mandy v
Fredag- träning!!!! Kolla på Jakobs & min väns spelning.
Lördag- Påskafton! Träning!! På kvällen har jag & J bjudit hem våra vänner för påskfest! och jag ska dricka vitt vin, jag minns inte sist? Det är ok att göra det ibland enligt Katrins LCHF-bok ;) unna mig!!
Söndag- tjejmiddag
Måndag- påskmiddag hemma hos J.
Eller ledighet & ledighet, inser nu att jag har varenda dag uppbokad!
Såna här naglar på påskafton? ;)

skön promenad

Tog precis en skön promenad runt munksjön med Fia. Gav mig ny energi, precis vad jag behövde! Nu har jag ätit några bacon, ska snart hänga upp tvätten & sen fixa några små ärenden på stan innan dagens träning.

Hoppas ni har en fin dag vänner!

it's monday baby

Ny vecka, skönt!
Ledig idag & tog en rejäl sovmorgon. Idag har jag inget att plugga eftersom vi har ny kurs imorgon. Går bara tisdag den här veckan sen är jag ledig till tisdag nästa vecka :D ett litet påsklov får jag ju minsann då, vet dock att jag kommer få en inlämning.
Dagens planer är inte för många. Kanske ger mig ut på en promme i det soliga vädret snart, ser dock kallt ut? Och i e.m blir det ett IW pass & CX. Skönt att starta veckan med två rejäla träningspass.
Är dock inte så biffig även om jag försöker...haha

my home

Som ni kanske vet ä l s k a r jag inredning. Skulle kunna göra om här varje dag med nya saker om det fanns tid & pengar. Idag unnade jag mig lite smått & gott.
Glasfat från IKEA. Fint med ett litet blockljus till
Plåtkruka med fake-blommisar också från IKEA.
Spetsgardiner till sovrummet, IKEA. Obs! endast 99 ynka kronor
Köpte även klädstegen & den kommer från Åhlens!
Bjussar på lite fler bilder från min lägenhet
Älskar mitt soffbord!
'
Fick ett fint hjärta av mammi när hon var här & fikade i veckan v


Vårfint i köket också. Vita tulpaner, vita gardiner & blommig duk
Urgamla vågen från mormor & morfar

v

God söndagskväll!

Har ni haft en bra helg?
Min har varit bra! I fredags en liten AW sen mys med hjärtat, lagade en megagod tacogratäng a la LCHF! I lördags tränade jag två pass på Sportlife sen lunch hos svärmor och kvällen spenderade jag med Karin, Nils, Erik och Karins systers familj. Vi åt god mat & busade med Kakans systerdotter. Mysig kväll! Idag har jag haft en pojkvän som varit väldigt bakis, tyckte jag va lite kul eftersom jag var så pigg...
Gjorde ett test på honom ;)
Haha..
Denna söndag, 1 april har jag även dragit en löprunda samt shoppingrunda på IKEA & Åhlens. Ska visa er vart jag köpt i ett senare inlägg!
Puss.

RSS 2.0