Göteborg

Friday, finelyyyy!!

Nu ska jag göra mig en god frukost bestående av ägg, grovt bröd och mjölk. yummie! Efter det ska jag packa, duscha o göra mig redo för Götet.. vi stannar bara i två dagar men ska ändå bli väldigt skönt att komma iväg.. man uppskattar de små sakerna när man pluggar på heltid o annars har ganska så fullt upp!

Olyckligtvis vaknade jag med små kramper i mina gallgångar imorse, typiskt! men som tur väl gick det över.. nu har jag i alla fall fått bevisat för mig att jag inte tål någon fet mat alls. Känns ändå skönt för nu vet jag vad jag kan äta och inte.. så nu blir det rååå diet hela livet.. haha nejdå, men har ett hälsosamt liv framför mig iaf.. Träning och bara nyttig mat! Känns bra ändå, kommer dock sakna att kunna ha en fettokväll med klara/cyrr 1 dag i veckan, alla borde ha en sån fettodag en gång i veckan, sjukt värt!.. men morötter utan dipp är också gott! så det så!

om jag ska sätta igång.. bussen går 13:20

Ha en underbar helg vänner, vi hörs när mina fötter landar i jönnet igen!
PUSS OCH KRAM


eng.lektion+kår+redovisning

Halloj!

Igår höll jag i min första engelska lektion och tycker ändå att det gick hyfsat! :) efter det lunchade jag med Johanna, pluggade och på kvällen blev det en spontan utekväll.. först blev det Bongo, gustus kom också, skoj! Och efter det gick jag johanna o karro vidare till vår kära akademi o dansade..mysig kväll :)

Idag har jag haft min redovisning/kursslut, det gick väl OK iaf.. skönt att ha den ur vägen! ska alldeles strax skicka in en liten uppgift sen tar jag heeeelg!!! och på måndag ny kurs..

för imorgon åker jag cyrr och karolina till Göteborg :D vi ska shoppa, övernatta i cyrrs systers lägenhet och gå ut på kvällen.. ser verkligen fram emot det :) ska bli super mysigt!




mina k/carros x 2 ! love you v

my new room

Nu så börjar jag se ett slut :D vi har hållt på o renovera hela vårt lilla hus sen ett tag innan jul nu börjar vi äntligen få klart på allt!!! det blir superfint!

Tänkte visa er lite bilder på mitt rum i alla fall


här är mitt lilla krypin


mitt skrivbord.. enkel lösning som sitter fast i väggen.. (Y)


(jag vet, spegeln är jätte smutsig) haha.. inte tagit mig tid o skura den än ;)


här ska jag sova inatt, nybäddad säng.. det bästa som finns!


och kolla på TV! eller just det, plugga var det... fult med sladdarna bara men vad gör man?
tack snälla mamma o mats för den :)


denna ramen köpte jag nog för 3 år sen haha.. blev inget av den, men nu så ska det i massa bilder sen upp på väggen!

sådär.. nu börjar jag trivas här inne.. ska strax tända lite ljus o lägga mig o läsa!

KRAM

trevlig lördag!

men snöig.. jesus vad mycket snö!!!!

Idag har jag fixat klart i mitt rum, så nu börjar jag trivas :) lite bilder kan ni få se när allt är fääärdigt på riktigt. Har inte gjort mycket mer idag, IKEA blev det inget av pga snön, vi åkte till maxi en sväng o handlade inför kvällen i alla fall.. jag ska laga pesto-pasta till la famila, mormor kommer o äter också :)

Plugga skulle jag ju göra, skit! haha.. varför springer dagarna förbi? okej, imorgon DÅ SKA JAG! jag lovar mig själv detta nu, inför er här, bloggen! yes..

Ikväll blir det i alla fall myskväll, jag är en riktig mys-tjej! v


puss o fortsatt trevlig kväll!

myskväll

hemkommen efter en mysig kväll hos cyrr. Vi åt maaassa fruktsallad, endast 5%ig glass o drack loka.. mums! det var gott.. dock hyrde vi världens dåligaste film som vi inte ens orkade se klart.. istället kollade vi på resor till Thailand o kollade på ormfilm.

nu ska jag lägga mig, ska bli såå skönt.
imorgon blir det IKEA, fixa klart rummet o plugg.


my new hair.. synd att jag inte hade före/efter bild.. men kan säga att det är så sjukt mycket bättre nu iaf. Precis så som jag vill ha det :D perfekt!

nehe ni, john blund väntar.

Nightie v

happy

fredag! bästa dagen på hela veckan..

Ledig, vaknade åt frukost o efter det ut på promenad i snön med cyrr! Nu kom jag precis hem från frisören, första gången på riktigt länge som jag blir NÖJD! hon gjorde massa ljusa slingor o hetta o efter det nyanserade hon håret för att få bort alla gula toner + för att inte se slingornas "början" åh det blev så bra! 850 kr blev det, rimligt pris! (så klippte jag inte det) bild kommer!

Tänkte visa er min senast shopping också, jag älskar o impulsshoppa! denna gången med Johanna..

denna "tunikan" älskar såna toppar + att den är randig.. det är randigt som gäller nu!
(HM.SE)




och denna pös tröjan från gina! me like

sådär! Nu hade jag behövt plugga lite.. men skjuter på det lite till tror jag.. inge bra! men jag ORKAR inte.. bläää

Ikväll blir det fredags mys med cyrris, vi har blivit nyttiga så blir fruktsallad & lättglass ikväll igen.. o innan dess ska jag äta sallad från alcamo.. yummie!

puss på er!

zooombie

nu sitter jag o fönar håret, ja jag kan göta två saker samtidigt...
sov väldans skönt till jag fick sms av johanna " du vet att vi börjar halv 9 va?" näää..jag studsade upp, eftersom ja skulle hinna duscha också! men jag tror jag hinner :) fundera till o med på att koka lite ägg..men det är verkligen ett plus bara om jag hinner..

nu är håret fönat, lite plattång på det också !

skola 08:30-16, yeeees!!

Ha en fin dag!


fettis-dagen

Heeej... förlåt för dålig uppdatering!

Hade i alla fall en underbar alla hjärtans dag, spenderade hela dagen med Klara, jag passade på att bjuda på mat på Dal Baffo, efter det åkte vi till Maxi o handlade för kvällen,sen åkte vi hem till mig o bakade o sen vidare till Klara där vi lagade mat o grejade inför kvällen.. Hanna, Annie o Lydia kom på besök.. härliga tjejer! Vi åt pestopasta åt cupcakes, choklad o spelade Mexican Train.. mys!


jag fick kärlekstugg av k som skulle ge hugg!


min underbara vän


cupcakes med marabou choklad inuti, livsfarliga! yummie

idag är det tisdag=fettis-dag! har varit i skolan o haft rollspel vilket var fun fun (Y) efter det träffade jag fina Johanna o pluggade lite inför vår engelska lektion nästa vecka.. o efter det blev det bästis-fika med cyrr..pratade om framtiden o hämtade Thailand-kataloger.. åhhhhh!!!


Nu har jag varit iväg o småhandlat sen hämtade jag mina beställde påslakansett från H&M också.. lovely!! Hämtade även upp kära mormor på hemvägen som fick hänga med hem o äta kvällsmat :)

Vad jag tjatat.. skönt o skriva av sig:D eller kul!

Hoppas ni mår bra o att ni ätit semlor idag! det har inte jag dock.. fast i lördags!
PUSS.



happy valentine's day sweeties

Hade en lyckad myskväll med finaste carro igår, åt sjukt mkt fruktsallad så jag fick ont i magen nästan.. hehe men det är gott! Vi såg The ugly truth, hur rolig som helst.. det var skönt o äntligen kunna skratta ordentligt! :)

Idag tog jag sovis o ska börja göra igorning med nu för mys med min Klara, vi ska iaf åka o äta alla hjärtans dag lunch någonstans sen får vi se vad som händer.. ska ni hitta på något mys idag?

Hoppas ni får en underbar alla v dag! Se till & dela den med personer du tycker om, det ska jag i alla fall göra.

O tack för alla underbara människor jag få ha i min närhet, jag älskar er allihop! 

 



mys-nytto-kväll

Hello dear blog!

Idag är har jag fikat med min kära mormor på Napoleon, super god semla..yummie!
Efter det åkte jag & cyrr upp till a6 timmarna innan det stängde & spontan shoppade, det är kul!!
På väg hem svängde vi förbi maxi köpte massa frukt, endast 5%ig glass, loka & nötter (och hockeypulver) haha.. så nu ska jag ta bilen upp till min vän som väntar på mig.. de tar ca 5 min att gå men läskigt att gå ensam nu...

Vi ska se The ugly truth, hoppas den är rolig :)

 
min nya skjorta från JC 299:- den är oversize & lång!

dags o kila. puss

svar till Mary

Hej mary, kul att du läser min blogg föresten :)

Svaret på din fråga kommer nedan:

Innan jag opererade bort min gallblåsa räckte det med att jag åt ett par pommes så kände jag av det direkt o fick anfall.. sen när jag fick reda på att jag hade gallsten o att det kan bero på fet mat tex förstod jag ju.. men egentligen äter jag inte mer fet mat än någon annan.. men gallsten är också ärftligt och jag har fått det efter min mamma & andra i min släkt har också råkat ut för samma problem.

Nu efter operationen har jag iaf fått höra av mina läkare & många andra att man ska försöka undvika fett, o med det inte basta sluta äta allt som har med fett o göra.. kroppen behöver allt för att funka.. men det som inte är bra är kanske att smälla i sig en chipspåse med dip o donkan var & varann dag, varken för magen eftersom kramper kan uppstå + att ingen människa mår bra av det anser jag.

Då känner jag, varför ska jag utsätta min kropp för det då? jag klarar mig utan överdrivet med fett bra(o med överdrivet menar jag, chips, feta såser osv). Och min sista feta måltid kommer det säkert inte bli, men absolut inte varje dag! Och efter operationen o även en tid innan har jag mer eller mindre blivit äcklad av fett, eftersom jag vet hur dum den är mot min kropp.


Hoppas du fått svar på din fråga! :)


hurra!

vad jag mår bra nu! wooow, tack till godaste Gud, till mina underbara vänner & familj. Hallelujah!!! Jag är jätte glad.
 BIG SMILE. (Jag vet, jag ler inte jätte mycket på bilderna..men ni får en puss!)



Idag fyller min bästa vän caroline 20 år, så då var hon bjuden på fika här imorse.. planerna blev inte riktigt som vi hade tänkt för dagen pga, mensvärk (bl.a) haha.. det är hemskt!!! så blev tårta & deg i sängen framför top model istället..men det gick nog lika bra :)

den var inte jätte god, men fin.

Ikväll ska jag bara vara hemma, återhämta mig ordentligt!! beställa lite kort hade jag tänkt o bara vara.. sköönt!!
Imorgon är jag ledig o har inga planer än så länge..

Ha en bra kväll hörrni!
p u s s

jag lever, jag lever!

har saknat & kunna sitta vid datorn & skriva lite blogg, jag är lite yr fortfarande dock men det ska nog snart försvinna! De senaste dagarna har jag bara legat i sängen & en del är säkert nyfikna på hur operationen gick till, hur jag mått efteråt osv & tänkte faktiskt dela med mig lite av det, dels för nyfikenheten men också till hjälp för de som har liknande problem..ni som inte vill läsa, läsa inte ;)

..Jag åkte in tidigt fre morgon, fick snygga kläder + mormorstrosor sen var jag redo för operation strax efter 10:00, att rullas in till op-salen, ligga där helt utlämnad till ca 6 olika läkare & allt var det innebar var bland de värsta jag gjort, dropp, syrgas o massa annat konstigt..sen fick jag en spruta, kände hur hela mitt huvud började snurra, illamåender smög sig på, såg nu ist 12 ansikten, tårarna kom & sen minns jag inte mer...

Vaknade upp ca 3 tror jag, mådde fruktansvärt dåligt..det blev lite komplikationer som gjorde de värre under o efter operationen men op. gick bra trots allt..fick massa morfin i kroppen så jag svävade på moln.. jag hade väldigt ont fred,lörd o levde bara på knark men eftersom jag hatar sjukhus fick jag åka hem redan dagen efter..skönt!

Söndagen, började må lite bättre.. kunde gå o kissa själv, stort steg! Måndag, jag kunde resa mig upp, gå ner för trappan & även duscha... började äntligen känna mig bättre! framsteg..

Nu är det tisdag o ja, visst måste jag ta min medicin o det känns jobbigt ibland.. men jag är glad att jag gjorde operationen o stenen har jag med mig hem i en liten burk, kul minne! ;p


här är stenen som suttit fast i min gallblåsa!     




här får ni en liten bild på hur jag ser ut nu, 3 titthål gjorde dem, ett via naveln sen under bröstet o ett jämte naveln.. det som sitter längst åt vänster på bilden är till röret de stoppade in i magen..de fyllde även magen med luft för att lättare komma åt gallblåsan, därav ser jag halv gravid ut:p men jag är nog i form snart igen =)

Nu hoppas jag att jag ska slippa dessa mardrömsliknande anfall som hälsar på mig på nätterna..
har ni frågor svarar jag mer än gärna på dem! :)

hoppas ni mår toppen!



godnatt vänner..

Nu är engelskan klar också, skönt!

Ikväll har jag fått igorning lite på rummet & sen kom klara förbi på en kopp te :)
Ska faktiskt lägga mig nu, ska vara på sjukhuset kl.07:00..

Så tänk på mig imorgon när jag ligger under kniven, så hörs vi när vi hörs.. jag hoppas imorgon igen.. men det bestämmer tyvärr inte jag. Om inte annat förväntar jag mig tidingar & choklad...

och söta klara hade redan tänkt i förväg..

du är bäst honey!

Gode Gud var med mig imorgon!

Godnatt <3

day before..

Skolan idag gick fort & smärtfritt.. slutade 11:30, wonderfuuul!

Då mötte jag upp min kära mormor för lite kvalle-tid.. vi lunchade på Jensens, vilket var ett tag sen... mums! min sista "feta" måltid, efter operationen kommer jag inte kunna äta riktigt som jag vill.. sen efter det umgicks vi lite, jag shoppade lite tröstsaker som mental uppladdning inför morgondagen!


 

ska inte göra nånting mer idag, dock lite engelska annars inget.. känner för att bara vara hemma & mysa med mig själv..

Men vi hörs senare igen, ett sista inlägg innan jag läggs in!

Kram.

nähe..

Nä, skjuter på engelskan liiite till haha... tänke visa er lite nytt inhandlat till rummet istället, snällt va? allt är roligare än plugga när man väl ska...


mitt älsklingsskrivbord:IKEA
som man fäster i väggen, hur smidigt som helst.. tar nästan ingen plats. Love it! Så ett hett tips till er där ute som är trångbodda (y)


enkel svart hylla:IKEA
köpte 5 st ska ha några över skrivbordet & sen får jag se vad jag kan hitta på!


förvaringslådor/svarta:IKEA



roliga burkar: IKEA

 
söta förvaringsboxar:ÅHLÉNS


Påslakanset:H&M.SE
sött, eller hur?

Är verkligen inte klar med mitt lilla krypin än men har ju införskaffat lite grejjer i alla fall.. ska bli kul & fixa klart allt!

Men om jag skulle ta tag i den där eng, överätta var det!

Föresten är det 1.5 dag kvar nu, jag är rädd & nervös..

Puss.

längtar mig bort..

till en alldeles egen lägenhet! Har varit sugen på det länge men kommer alltid fram till att det mest ekonomiska är att bo hemma medans jag pluggar och SPARA.. spara, spara... suck!

Men tänkte ge er lite inspiration till hemmet idag, efter 3 år på expo har man en förkärlek till inredning & allt vad det innebär..

Dem omtalade dixie plåtburkarna, är nog inte ensam om att stört gilla dem & jag har inte en endaste.. men när jag & mamma var inne på iems häromdagen bestämde jag mig för att börja samla.. sjukt kul att ha när man sedan flyttar!

Bilderna nedan kommer från Dixies hemsida!

                             tjejgrejer


                               tepåsar


                                Kakao



                   Spagetti


                          tvättmedel


                                ljus

Jag blir helt kär!

Och så lite ljuslyktor..







            anslagstavla


              nyckelskåp


                dörrmatta


Blir ni också lite sugna på att flytta eller fixa & dona hemma nu ? I hope :D
Nu ska jag läsa engelska & ikväll blir det träning med Cyrr!

Love

RSS 2.0