bakaaaa

Hej kompis!
 
På onsdagar är jag ledig, så himla skönt. Jobba två dagar, ledig en dag, jobba två dagar, ledig två dagar. Toppen! Tog en sovmorgon till 9. Sen drack jag kaffe framför nyhetsmorgon, mysigt! Tog sen 11-kaffe med mormor på Napoleon och därefter jobbade jag en stund. Har precis varit & tränat nu..cross+cx, veckans bästa CX pass dessutom. Älskar ledaren, hon är så himla hardcore och tuff som tusan och snygg som tusan..vilken kropp! SÅNT inspirerar mig att köra hårdare. 
 
Ikväll är jag ensam. J har bortamatch. Så jag passar på att baka lite nytt LCHF-bröd. Så tråkigt att de ska ta sån tid i ugnen bara. Tänkte slänga ihop en LCHF-ostkaka också om jag hinner. Måste ta tag i kosten igen! Unnardagarna har blivit fler än en dag i veckan det senaste, inte bra! Är även i tankarna på att sluta med LCHF och bara köra Low Carb, alltså skippa kolisarna men inte käka så mycket fett. Börjar sakna frukt nu!! Vet inte hur ska jag göra men behöver en nystart! Några tips??
 
Nu vill jag ha vååår! Längtar mig tillbaks till mysiga frukostar på balkongen i Palma..

söndag

Alla redan söndag, det var den helgen!
 
Hade en mysig dag igår! Träning (har sån sjuuuk träningsvärk i hela ryggen) sen en mysig lunch med Amanda på kaffebönan, shoppade lite nya kläder och på kvällen drack vi vin hemma hos Camilla. Avslutade kvällen på Karlssons, men kom hem i hyfsad tid. Bra lördag!
 
Idag har jag jobbat några timmar, det är läraryrket det..lätt att ta med arbetet hem. Har även storstädat lägenheten & nu ligger jag helt utslagen i soffan..väntar på att min man ska komma hem. Ikväll ska vi äta lite gotte & mysa. Har saknat honom fast vi sågs senast igår morse hehe.
 
På påskafton (om 5 veckor!!) åker vi till Paris. Ska bli så himla himla mysigt. Längtar!
 

feed the da da

 
Time to have some fun!
 

lördagmorgon!

Åh vad skönt att få sova ut. Gick och la mig strax efter 21.30 igår, jag var helt slut. Klockan ringde 8.30 istället för 06.15, underbart! Nu har jag slängt i mig ett mosat ägg med en klicksmör och salt samt en celsius. Ska strax gå på dansaerobic (aldrig testat på NW) och CX efter det. Sen ska jag få träffa min fina Amanda! Vi ska luncha och catcha upp sen sist. Längtar!
 
Usch mitt hår är precis såhär nu, detta var dock efter träning. Mysig tjej!
 
Min älsk åker till Stockholm med hockeyn så gränänka blir jag men vad gör det när man ska få träffa världens bästa tjejer ikväll? älskar helgen!!! men vem gör inte det?
 
HA EN FANTASTISK HELG FINA DU!
 
 

.hard work.

HEJ!
 
Ni får ursäkta men mitt jobb tar all min tid just nu. Den tid som blir över går till träningen. Men jag tänker att jag kommer bli bättre med bloggen när jag kommit in i jobbet mer. 
 
Så vad har hänt för kul i veckan?
Jag och J firade 7 år i tisdags, herregud vad tiden går fort. Både jag och J jobbade hela dagen och träning på det men vi lagade en liten mysig middag på kvällen och kollade på filmen vi såg på bio på vår första dejt, haha. Vi hade en mysig kväll och jag är så lycklig! v
 
Tallrikarna fick vi av J:s mamma i alla hjärtans dag present. Så gullig! Ska köpa mer mateus poslin så fort jag får tid!
 
Nu är det i alla fall ÄNTLIGEN fredag! Jag ska strax träna bodypump och sen blir det en lugn kväll hemma i soffan med tacos. Längtar så i bomben efter en lugn och skön kväll utan måsten och ångest. Imorgon ska jag träna med min kaka och på kvällen blir det lite vin! 
 
Kära helg, du är så välkommen!

mello

Nu har vi alla tre gosat ner oss i soffan i mjukiskläder. Skönt efter ha spenderat 2 timmar i en ishall. Killarna spelar xbox & jag slappar, hur fint som helst. Nu är det bara att invänta mello! Åh, jag vill inte att den här kvällen ska ta slut. Så skönt att inte göra något & bara ligga i soffan med världens bästa sällskap. 
 
 

hej på dig!

..och han kom med blommor min man, då blev flickvän glad!
 
 
Vi hade en jättemysig dag tillsammans. Fikade hos mormor, njöt på relaxen & efter det åt vi på Mcdonald's ..hahah! Vi och bönderna, det var dagens bästa! Sen kollade vi på film & käkade gotte, Älskar dig J! (han fick sin present sen)
 
Idag har vi en fullspäckad dag! Nu ska jag alldeles strax gå & träna BodyPump. Efter det skjutsa J till Kinnarps & sen ska jag vidare till småsyrrorna en stund & sen hämta lillbrosan för att åka upp till Kinnarps igen & kolla på J:s match. Sen ska lillen hänga med hem hit för xbox, obegränsat med godis, valfri mat, mello & sleepover. Detta har han sett fram emot sååå länge nu, ska bli mysigt!
 
Dags & hälla i sig sista slurpen sen är det dags att pumpa!

happy valentine's day!

Alla hjärtans dag. En uppskattad dag & en hatad dag. Jag har alltid tyckt om alla hjärtans dag även när jag var singel. Alla hjärtans dag för mig betyder inte bara att man ska uppvakta/bli uppvaktad av sin kärlek utan även att man skänker till extra kärlek till de personer som betyder mycket & som alltid finns där. Det kan förstås göra alla dagar på året men kanske att alla hjärtans dag påminner oss lite extra om att uppskatta det vi har? så är det för mig i alla fall.
 
Nu ska ni få höra nåt roligt. Jag måste erkänna att jag faktiskt är ganska gullig av mig, hehe. Så det här snacket med att det är KILLEN som måste fixa något inför alla hjärtans dag tycker jag bara är töntigt (skulle dock bli glad om J kom hem med nåt efter jobbet, hihi). Så igårkväll när vi hade gått & lagt oss gick jag ut i köket för att ställa fram en liten present, bara symboliskt och ett litet gulligt kort som J skulle se när jag han gick till jobbet imorse. Supernöjd var jag!
 
men......när jag vaknar & går in i köket står forfarande presenten där, orörd. J har alltså helt missat min lilla gulliga gest & där försvann liksom hela poängen hahah..men jag försökte i alla fall!
 
Nu ska jag fixa lite mat, har precis kört Zumba för första gången i mitt liv. Det var kul att göra nåt annat än CX och BP. När J kommer hem från jobbet ska vi förbi mormor på en liten fika sen iväg & lämna lite presenter & efter det blir det relaxen.
 
Hoppas ni har en mysig dag!
 
Föresten var på Anna K innan & där fick man en ros idag när man handlade..så fint tyckte jag!
 
PS. Rosorna har jag köpt själv! ;)

tjejmys

 
Dagens träning är avklarad! (ursäkte att jag ser ut som ett lik)
 
Nu ska jag fixa i ordning lite käk & tända ljus i lägenheten för strax kommer tre favorittjejer hem hit! Mysigt!

i want!

Nu får våren gärna komma! Är sååå shoppingsugen!
 
(MÅSTE HA DEN HÄR JACKAN!)
Favoriter från Gina Tricot
 
Favoriter från H&M. Byxorna blev mina förra veckan, älskar dom!

i want!

 

LCHF BRÖD

Ikväll har jag bakat min mammas goda LCHF bröd & jag lyckades! Det här brödet är absolut det godaste jag vet så jag tänkte faktiskt dela med mig av receptet.
 
Du behöver:
 
3 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0.75 dl hackade hasselnötter
0.75 dl mandelmjöl
0.75 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 msk brödkryddor
50 gram smör
1 dl creme fraiche 
250 gram keso
6 ägg
 
 
Gör såhär:
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
2. Smält smöret
3. Blanda smör, ägg, creme fraiche och keso i en annan bunke
4. Häll sedan ner blandningen ner i de torra ingredienserna 
5. Blanda väl och häll sedan smeten i en brödform
6. Toppa med solrosfrön om du vill
 

 
Sen in med brödet i ugnen på 175 grader i 60 min. Det blir ganska mycket deg så jag fick göra dela upp den i två satser så det beror på hur stor/liten form du har. Jag hade en ganska liten form!
 
 
KLART! Supersmidigt att göra, supernyttigt & supergott!
 
 
 

work out



 
 
 
 
Taggad för dagens träning!

semlan

Godmorgon!
 
Idag är det semlans dag men det blir ingen semla för Emelie. Ett tag tänkte jag, äähh vad gör väl det? nej och andra sidan kanske det inte gör så mycket men jag unnar mig godis en gång i veckan (vissa gånger mer) och det räcker väl det. Annars får jag väl aldrig bort den där lilla sista degklumpen på magen, skämt o sido. Men visst hade det varit gott? hoppas ni klämmer en åt mig med!
 
 
Nu ska jag brygga lite kaffe & slänga ihop en smoothie med frysta hallon & jordgubbar. Har inga större planer resten av dagen förutom att träna veckans två favoritpass: bodystep & bodypump! 
 
 

pump it

Då det fortfarande är sån HETS på NW så blir det ingen CX för mig idag utan blir istället ett bodypump pass nu vid 17. Jag kör ju BP varje tisdag så därför brukar jag inte gilla att köra det dagen innan eller dagen efter. Men nu får det bli så den här veckan! Jag hatar ju att bara gå på gymmet så allt är bättre än det. Efter det ska jag till Maxi för lite veckohandling. Ikväll tänkte jag laga en smarrig sallad med grillad kyckling, bacon, tomat, avokado, hallomiost och nån frukt.. antingen granatäpple eller melon, det är jag sjukt sugen på. Till det tänkte jag slänga ihop en god pestosås. Yummi! 
 
 
 
Ikväll ska jag & hjärtat börja leta hotell i Paris. Vi åker förhoppningsvis på påsklovet (slutet av mars).
 
Läääängtar!

roses


sportlov

Sova hur länge man vill, slappa i soffan, inga tider att passa..där har ni min vecka! I lördags var ett gäng vänner här & jag hade världens roligaste kväll..precis vad jag behövde! Igår sov jag & J ända till klockan 12 & sen kollade vi på hockey i Kinnarps & på kvällen blev det film & godis.
 
En absolut perfekt helg! 
 
 
Jaha, så vad ska jag göra hela veckan? jag ska ägna mycket tid till träning & gå på alla favvopass jag missar när jag jobbar. Så den här veckan satsar jag på träning varje dag! Är sjukt taggad!
 
På onsdag ska jag luncha med min kaka, på kvällen kommer My, Jonna & Sara hit på mys. På tordag är det alla hjärtans dag och då ska jag & hjärtat åka till relaxen & sen mysa ner i soffan med lite god mat. På fredag ska jag eventuellt hitta på något med mammsen & mormor, kanske Ullared..vore kul med en liten utflykt! På lördag kommer min lillskrutt hit (Kalle) vi ska kolla på J:s match sen ska han sova över här.. vi har lovat obegränsat med godis & Xbox, vilken 10 åring tackar nej till de? på söndag ska vi hem till J:s syster. Sen är det dags för att börja tagga för jobb igen.
 
Ska njuta ordentligt av den här veckan nu!

taggad!

 

 
 
Nytränad, svettig & fett hår. Sådana bilder måste man ju med bjuda på, eller?
 
Springer runt här hemma & städar, dansar & fixar mig lite samtidigt, jag kan då inte göra en sak åt gången. Ikväll kommer lite vänner över på vin & sen slår vi klackarna i taket någonstans (om jag får bestämma). Gud va längesen det var! 
 
Pepp, pepp, pepp!

sommar

Åh vad jag längtar till sommaren nu!!!! 
 
 

 
Nu nu nu!

nervös

Imorgon ska jag ha mitt första föräldrarmöte, nervös! Men det ska nog gå bra, positiv positiv positiv! Blir en lååång dag imorgon, kommer va på jobbet från 07.30- ca 20.00 men sen är det bara fredag kvar.
 
 
 Längtar som bara den till lördag, då ska fröken få ha lite kul, hihi!
 
 
puss!

träningstaggad!

Nu är det rent & fint hemma igen, älskar känslan av ett nystädat hem! Ska även hoppa ner i en säng med nytvättade sängkläder ikväll..längtar redan!
 
Nu är det dags att slänga på sig träningskläderna för lite gym & CX!
 

ledig!

På onsdagar är jag ledig, hur skönt som helst. Har fixat större delen av dagens "jobb", ja som lärare är man aldrig riktigt ledig. Har även tagit en förmiddagsfika med min fina mormor. 
 
 
Nu ska jag göra nytta här hemma! På schemat står städstäd: det ska dammas, tvättas, byta sängkläder,dammasugas & sätta ihop ett par skohyllor jag köpte för ett tag sen! Nu ska det bli fint här igen.
 

 

nya tag!

Kanske inte världens bästa dag för min del men imorgon tar vi nya tag!
 
 
Godnatt vänner!

smoothie

 
 
Idag testade jag en ny smoothie till kvällsmat!
 
*1 dl naturell yougurt 
*en skvätt grädde
*frysta jordgubbar, mango & granatäpple
 
Yum Yum Yum...
 
 

sunday...

Söndag, nu är du här igen! En jobbvecka kvar sen lov. Det här ska bli en bra vecka!
 
Idag tog vi en sovis sen åkte J till jobbet. Jag checkade av lite punkter på "att göra listan" & sen åkte jag på världens huvudvärk. Så har legat avdeckad i soffan ett par timmar, hua! Nu mår jag bättre som tur är, fått i mig lite mat & ska fortsätta på sista punkten sen ska jag ha en lugn & skön kväll. 
 
Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter!
 
 
 

jobba & blogga?

Hej min kära blogg.
 
Då var första jobbveckan avklarad, pjuuh! Det har ju inte direkt blivit någon tid över till annat & definitivt inte till bloggen. Den här veckan har nog varit den tuffaste veckan i mitt liv. Läraryrket har både underbara och otroligt jobbiga sidor. Att vara ny & framförallt nyexaminerad lärare & hoppa in som klasslärare i en årskurs 5 var nog tuffare än vad jag kunde tro. MEN det blir bättre för varje dag & än så länge står jag upp & kommer att klara av det här. Tackar för underbara kollegor & en pojvän som stöttar när det känns tufft. Guld!
 
Idag är det i alla fall lördag & jag har precis kört ett pumpass, som vanligt på lördagmornara. Finns det något bättre sätt att starta en lördag på? ska hoppa in i duschen & fixa mig sen blir det en lunch med min fina vän Sofia. Resten av dagen är oplanerad, kanske kika förbi en sväng hos familjen eller mormor. Jag är bara glad att det är helg & att jag får vara ledig..börjar bli gammal? hehe..vin & utgångar känns som ett minne blått. Just nu prioriteras lugna hemmakvällar & träning. Det blir ju en sommar det här året också, hur går det med er träning föresten?
 
Jag & min älskade mormor!

RSS 2.0