christmas dress

Har ni hittat klänning till julafton än? 
 
Kikade in på Nelly & dem har en hel del fint. Jag är inte så mycket för röda klänningar så får bli en svart för mig.
 
Vad tycker ni om denna?
 
Finns även i vinröd men tror det får bli en svart i så fall..
 
 

protein!

Hej godingar!
 
Idag blev det en heldag i skolan med C-uppsats skrivande. Kommer bli lååånga & intensiva dagar fram till den 10 december nu. Fy sjutton vad skönt med lite julledigt sen! Stå ut, stå ut. 
 
Nu kom jag precis hem från ett Challenge pass, sjukt rolig & tuff träning. Idag har jag även börjat med att dricka en proteinshake efter träningspassen. Någon mer som gör de?
 
Celsius innan & proteinshake efter, känner mig som en riktig träningsnörd. Men nu kör vi! 
 
Gillar min nya rosa träningsjacka som jag fynade på Ullared! Gillar ni?
 
Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag & J ha lite myskväll. Resten av veckan är bokat med annat så vi får passa på nu! Blir fläskfilé, yummie! 

hej!

Nu är jag hemma efter en dag med goa barn. Efter det hjälpte jag mamma att välja ut vigselring & sen kollade vi på brudbukett. Tänk att min fina mamma gifter sig snart. Lycklig för hennes skull! 
 
 
Här sitter jag med en celsius & laddar inför kvällens två pass: bodystep & bodypump. Är taggad! 
 
Efter det blir det en fika med en vän. 

new week..

 
..new possibilities! 

hej hopp!

Fröken trött.
 
 
Det känns att det mörkar redan vid kl.15, jag hade i princip kunnat gå & lägga mig för natten. Jag & J ligger som två zombies i soffan, säger inte ett knyst med varsin dator på magen. Fint! Satt med C-uppsatsen till 12 idag bara, väldigt skönt för fram till den 10 december kommer det bli långa & intensiva dagar. Sova, plugga, träna & äta. Typ så. 
 
 
Imorgon ska jag vika på Råslättsskolan i min gamla VFU klass. De gick i 1:an sist jag hade dem & nu går dom i 3:an..då var dom små & söta. Hur är dem nu? haha. Ska i vilket fall bli kul! Blir vik i klassen likaså på fredag. 
 
Nu ska jag fortsätta att dega i soffan sen blir det visst "mördarspinning" vid 17.30 som mitt kära träningsgäng dragit med mig på. Jag har kommit ifrån spinning lite nu, borde jag va nervös?
 
 

godmorgon!

Sen när hinner jag slänga in en blogginlägg innan skolan?
 
Mjölken va slut hemma idag så till frulle blir det kaffe med en skvätt grädde. De låter ju inte så mycket & det är de ju inte heller men vid den här tiden får jag i vanliga fall inte i mig nåt heller. Utan framåt 9 brukar jag va döhungrig så har fyllt en liten termos med kaffe & grädde tills senare också. Det är ju fantastiskt gott! 
 
Haha. vet att ni älskar min frilla!
 
och här står jag i pyjamasskjortan & lyssnar på julmusik. Julstjärnorna är tända i fönstet, kolsvart ute & jag lääängtar ihjäl mig! efter jul. Eftersom vi firade jul i Mexico förra året ska det bli mysigt att fira hemma. Min & Jakobs första jul tillsammans också, ännu mysigare! 
 
Nehe ni, kan inte stå här & babbla hela morgonen då missar jag vår sista intervju vi har idag kl.8.30 i HVA. Att bli sambo har många fördelar, ta bilen istället för bussen i det här läget. Toppen!
 
Hörs sen! Ha en fantastiskt dag <3 

julstämning

 

lördag

Lördaaaag!
 
Hade föresten en mysig kväll igår. Först blev det lite löpband & CX (okej, det kanske inte var mysigt). Vi åt sen mat på chilithai, godaste jag ätit på länge! Sen satt vi bänkade framför bioduken för att se Breaking Dawn part 2. Sådär får den av mig, många påstår att det händer så sjukt mycket. Är det bara jag som tyckte att det inte hände nånting? en väldigt mysig kväll med J i alla fall. Kvalle-tid is the shit! 
 
Idag hände något mycket ovanligt i Emelies liv. Jag har så länge jag kan minnas ställt klockan på på 9 för att bege mig till sportlife för att göra spinning 45 + CX. Idag struntade jag i det rent ut sagt, fast lördagsmorgon träning är det bästa som finns. Jag & J tog istället en sovmorgon & åt en mysig frukost i soffan. Värt! Har även hunnit med att kolla på syster match, luncha med Jakob & sen blev det gymmet en sväng nu i eftermiddag. Men det var inte alls roligt idag så blev en snabbis. 
 
 
 Nu ligger jag i sängen, helt utslagen! J har en polare över & dom kollar på fotboll..mindre kul för mig! Känner i detta nu att en TV kanske inte hade varit fel i sovrummet ändå. 
 
Sen ska vi i all fall kolla på så mycket bättre & äta lite godis. Lördags-mys!!!

upp & ner

Vissa dagar är bättre än andra, helt klart.
 

livsstilar

Jo, angående mitt förra inlägg..
 
Visste inte att det skulle bli en sån uppståndelse av att jag inte har så bra kunskaper om vikväktarna. Observera dock att jag skrev "jag tror". Kan dock erkänna att jag säkerligen kommenterat liknande om någon skrivt att "LCHF är till för viktnedgång, endast". Har förstått att Viktväktarna likaså som LCHF är en livvstil som man kör hela livet & då är det ju super bra! Jag tycker absolut att man ska köra det som fungerar bäst för sig själv. Alla människor tycker inte om LCHF eller rättare sagt tycker det är idiotiskt, medan jag kanske uppfattar Viktväktarna som något som inte funkar för mig för jag vill inte räkna points och jag vill inte äta pommes, inte ens någon gång ibland. Jag tycker inte det är jobbigt att "tvingas" (tycker det är ett starkt ord, då man väljer själv..) att välja bort vissa saker. Jag väljer inte bort jag ersätter bara med en mer hälsosamt alternativ! Kan fortfarande käka pizza, fast med en annan deg. Finns många möjligheter! 
 
Jag håller absolut med dig "anonym" att vi är olika & att alla måste hitta sin egen grej. Gratulerar även dig att du har hittat Viktväktarna som funkar för dig & att du har tappat 10 kg med hjälp av det. Det viktigaste av allt är ju att må bra? visst? 
 
 
Fick även en fråga hur mycket jag gått ner i vikt & jag vägde mig ju aldrig när jag började. Men ca 10 kg skulle jag gissa på. 
 
Keep going! ;)
 
 

svar!

Jag har läst din blogg nu ett tag och blir taggad av din träning och att alla kan ändra sin livstil. Håller just nu på Med Viktväktarna men tänker få över till lchf om några månader. 
Vet att det är två helt olika livstilar, men måste bara fråga, du blir aldrig hungrig??
 
Hej Anna!
 
Kul att du blir taggad av min träning! Jag tror absolut att alla människor kan förändra ett dåligt mönster om man bara vill. Det handlar om att ha ett mål, det är det viktigaste! Motivera sig själv & påminna sig om att när det känns tufft, varför du gör det. Det är likaså viktigt att ha tålamod, fast det ibland känns omöjligt, Rom byggdes inte på en dag. 
 
Jag är ej insatt i Viktväktarna men det som är den stora skillnaden tror jag är att LCHF är en livsstil & Viktväktarna   en "diet". Jag kan bara förespråka för hur LCHF fungerat för mig, men som ni som läser min blogg vet, så har LCHF förändrat mitt liv. I början såg jag LCHF som en bra viktnedgångsmetod men nu har det blivit en livsstil. 
 
Eftersom du får i dig bra med fett blir du aldrig hungrig. Mitt mål är att äta tre mål om dagen: frukost, lunch & kvällsmat. Äter du korrekt enligt LCHF blir du inte hungrig & du kommer inte vilja ha mellanmål eller gå & små äta. 
 
Jag vet inte vad dina mål är, om det är för att gå ner i vikt eller för att nå ett hälsosammare liv. Jag rekommenderar i alla fall starkt LCHF för det är gott, aldrig komplicerat & man blir smal. Kan det blir bättre?
 

soffhäng

Årskontroll hos tandläkaren, check! Inga hål, tack LCHF!
 
Nu gick Judith precis. Har suttit några intensiva timmar med C-uppsatsen. Ligger i soffan & har precis ätit lite lurre. Ska fortsätta lite nu med att läsa igenom allt..det tar sin tid! 
 
 
 
J är också hemma & pluggar idag. Det är typ det bästa med att vara sambo, att man kan få till lite kvalle-tid mitt på dan, bara en kaffe eller så. Tummen upp! Ikväll blir det gym & CX. Sen en fika med Camilla, mys!
 
 

motivation

Alla behöver vi lite motivation ibland..
 

challenge

Oh lord..
 
Har precis avverkat det värsta passet någonsin! Har ni inte testat Challenge på sportlife? gör det! Spyan satt i halsgropen under hela passet. 55 intensiva minuter med stationer med stryka & kondition. Efter det blev det en chailatte med träningsgänger. Nu är vi alla hemma igen & taggade till tusen! Bästa träningspeppet! 
 
 
Fick en fråga vad jag äter under en dag så tänkte berätta det för den som är intresserad hehe. Antar att det mest är LCHF:are som är intresserad av att veta. 
 
Idag såg det ut såhär:
 
Frulle: en smoothie med mellanmjölk, grädde och hallon
Lunch: kebabsallad
Kvällsmat: ett ägg & lite skagenröra (tänkte fixa de nu, blir lite sen kvällsmat)
 
När man äter enligt LCHF ska man undvika mellanmål men ibland händer det att jag äter lite nötter. Brukar även ta en celsius innan träning som ger extra energi! 
 
 
 

cosy

Hej vänner!
 
Idag ringde klockan 06.00 men gick och la mig strax efter 21 igår så det kändes inte så hemskt. Känner bara att jag inte är en vidare rolig flickvän nu för tiden men på fredag ska vi ha kvalle-tid med träning, ute & äta och Breaking Dawn! 
 
Skjutsade J till jobbet vid halv sju och efter åkte jag vidare till Aneby till min C-uppsats vän. Trogen vapendragare sedan 7 veckor tillbaks ;)  har varit effektiva med C-uppsatsen. Har tre intervjuer i eftermiddag så nu är Judith iväg & hämtar mat. Blir kebabsallad för min del! Till de ska vi köra ett gossip girl avsnitt, vi lär behöva det för att klara av intensiva timmar med intervjuer sen. 
 
Jag har en sån fullspäckad dag så jag blir stressad när jag tänker på den men vid 17 är jag i alla fall tillbaks i Jönnet & då blir det träning sen en fika med Fia. Kvällen kommer bestå av en lång dusch sen sängen. Ge mig fredag.
 
Judith och hennes kille har ett väldigt mysigt hus. Luktade hus så fort jag kom in hehe. Det är annat än en lya mitt i smeten det! 

update

Effektiv dag med mycket nytta gjord!
 
Nu blir det en snabb fika med Kakan sen tillbaks till skolan för en föreläsning om hur man söker jobb nu när vi tar examen snaaart!! Efter det blir det ett bodypump pass med bästa träningstjejorna!
 
 
PUSS!

tuff vecka framför mig..

Hej goding!
 
Idag har det blivit C-uppsats skrivande, PW med min fina Hanna, 40 min kondition på gymmet & CX. Effektiv dag! Dessutom var det en så himlans härlig ledare på CX:en idag, hon körde skiten ur oss..halvdöda, flåsande på mattorna. Så gött! Blev ju självklart en liten celsius till detta, sen är jag på g för allt!
 
Blir verkligen en intensiv vecka, tidiga mornar, intervjuer & C-uppsats. H U A ! Längtar till fredag, då ska jag & min pöjk träna tillsammans & efter det ut & käka sen bio. Så himla mysigt va! Kvalle-tid is the shit. Jag & min sambo, det känns bra att säga sambo. 
 
Nu ska jag steka upp lite fläskfilé här, i vårt nya kök!!! Det är lovely, kan visa er fler bilder very soon. Dö nice! Till fläskfilén blir det beasås & sallad. Får väl koka lite bulgur till J med, han är ju ingen LCHF:re som sin tjej så det finns faktiskt en hel låda i köket med massa pasta, bröd & annat.. ja ni vet sånt jag inte äter. Sen har vi mitt skåp med massa goa grejer, det ser lite skoj ut. 
 
 
Tänk om jag skulle få riktiga muskler någon gång, det skulle vara väldigt nice! Inte så där stora manliga men lagom & snyggt! Nytt projekt? haha..
 
 
PUSS!

söndagsmys

Hej!
 
Söndag igen & nu har jag varit hemma i Sverige i 1 vecka & allt är som vanligt igen. Skönt! Det var varit en riktig bra helg med fest, middag hos familjen, slapp, träning & nu söndagsmys! Dags att ladda upp för en ny vecka med C-uppsats, interjuer & träning.
 
 
Så såg jag ut igår! Älskar att använda min svarta pälskrage till skinnjackan & stora boots. Behöver dock nya boots, vart finner jag snygga & inte allt för dyra?
 
PUSS!
 
 
 

lyckad kväll!

 
Tack alla vänner för en lyckad kväll! 

smoothie

Fick frågan om vad jag har i min smoothie.
 
Eftersom jag kör LCHF har jag i min smoothie:
 
-grädde
-mjölk
-hallon/jordubbar
 
 
 
Den blir riktigt smaskig!
 
Min smoothie kan uppfattas som lite "dessertig" så faller nog inte alla i smaken! Smaken är som baken ;)
 
Tips! Coop har färdiga smoothie-påsar i deras frysbox med olika frukter som mango & banan. Smidigt!
 
 

c-uppsats

Hej goingar!
 
Mitt liv är fullt ös medvetslös. Har gått upp mellan 6.30-07.30 sen jag kom hem i lördags.. ingen sovmorgon här inte! Nu är C-uppsatsen i full gång. Än så länge går det bra & det känns ju bra.
 
Idag har vi suttit hemma hos mig & så tog vi ju såklart ett gossip avsnitt vid lunch. Haha, gud vad jag är förälskad i denna serie!

 
Nu ska jag till gymmet och köra lite cross sen ett CX pass. Efter det ska jag handla inför mitt lilla party imorgon & sen blir det äntligen torsdagsmys med K & C. Älskar torsdagsmys med mina tjejer! <3
 
Har även börjat använda mössa igen, hade nästan glömt bort att det är höst & snart jul. Gud vad mysigt!
 
Är de bara jag som längtar suuuper mycket till jul?

morgonpigg!

 
Sitter & käkar frulle. Saknat mitt LCHF liv! Skjutsade J till jobbet 06.30 imorse, hua det kändes på sin lediga dag men attan vad skönt när man väl var uppe. Påväg hem stannade jag & köpte en latte, mös ner mig i soffan & har nästan skrivit klart min VFU reflektion. Som belöning får jag ha bilen hela dagen! Vid 10 ska jag & kakan till IKEA & a6. Blir nog en chailatte om jag känner oss rätt också. Ikväll ska jag & J köra bodypump, han är lite nervös min lilla tuss ;) haha. Kul att göra nya saker tillsammans! 
 
Dags att fixa sig! Hoppas ni får en bra dag vänner!

breakfast

 
Första frullen som sambos! Ivigde vår nya kaffekokare som vi fick av Jakobs familj i inflyttningspresent! 
 
 
Har även lagat mig en LCHF lunch bestående av bacon och skagenröra. YUM! 
 
Dags att ta packa träningsväskan. Idag blir det IW + CX! Efter det en fika med min Moa <3

finely home!

Hejsan vänner!
 
Nu är jag ä n t l i g e n hemma i Sverige igen! Jakob överraskade mig på flygplatsen, ingen var gladare än jag att se honom där! När jag kom hem var det om att gå in i en ny lägenhet. Nytt kök, ny hall, så fint & städat överallt. I vardagsrummet stod en bukett rosor & en flaska vin. Kände mig väldigt välkommen hem, hehe. Dessutom hade Jakob köpt en ny byrå i sovrummet för nu har vi äntligen blivit sambos. Sambo-livet here we go! Vi har ju en  diskmaskin nu i alla fall, underlättar nog en del av vardagsgnabbet ;)
 
 
Tänkte visa er en sneakpeak på köket. Finns dock lite småsaker kvar..
 
 
 
puss!
 

"Du var som en blomsteräng när du kom in i klassrummet"

D A G. 4 2  
 
 
.S I S T A  D A G E N  P Å  M A L L O R C A.
 
"Du var som en blomsteräng när du kom in i klassrummet" flicka 9 år. 
 
Det känns ganska sjukt att ha gjort min livs sista VFU på utbildningen & att det är drygt 2 månader tills jag tar examen. Det har alltså hunnit gå 3.5 år sedan jag började på högskolan. Det känns också rätt galet att vara 22 år & ha en lärarutbildning. 
 
Har haft en fin sista dag med mina vildar. Fika, kramar & presenter. Fick en fin bok som klassen pysslat ihop. Tänk att barn kan skriva så fina saker av att bara vara spontana. Värme i alla fall i fröken-hjärtat! 
 
 
<3 
 
Nu ska jag hoppa i badet & sen packa. Ikväll ska vi ut i Palma för mat & sangria! Dags att fira!

1 dag kvar

Dag 41.
 
Imorgon väntar sista dagen på VFU:n & på Palma. Längtaaaar!
 
 
 
Dags för CX sen Body Pump! 

Dag 40

Inspiration.
 
 
 
 
Nu är vår ledighet över. Imorgon väntar näst sista dagen på VFU:n. Längtar till fredag, då ska vi göra oss snygga, ut & äta & dricka sangria en sista gång! Längtar ännu mer till lördag för då lämnar vi Palma & kommer hem till Sverige igen. 
 
Miss you all!

roadtrip

Redo för roadtrip!
 
 
Har haft en riktigt mysig roadtrip, dock det dåliga vädret! Blev ett stop vid Palmas slott, droppstensgrottor & Alqudia. 
 
 
Nu blir det sängen!
 
PUSS. 
 
 

turister

Dag 39.
 
Idag bestämde vi oss för att vara riktiga turister i Palma!
 


 
 
Puss!
 
 

godkväll

Dag 37.
 
Idag har vi haft en riktig slappdag. Sovmorgon,frulle, gossip, reflektionsskrivande, ännu mer gossip, lagat lunch, soffhäng, skype, kvällsmat & ännu mer gossip. Skön dag! Vi laddar för en dag inne i Palma. Ska turista lite hade vi tänkt oss, besöka en katedral, Hard Rock Cafe, dricka mycket caffe leche & shoppa såklart. Så morgondagen kommer bjuda på många bilder! På kvällen blir det efterlängtad träning. Ac.Fisico & bodycombat. 
 
 
Mycket mer än så har jag inte att berätta idag.
 
Hoppas ni haft en fantastisk helg! 
 
XO XO

lördag

Dag 36.
 
Igår hade vi en riktigt mysig kväll med LCHF mat & LCHF efterätt. Yum, yum..tro det eller ej, blev även ett par gossip girl avsnitt. Får lite panik att avsnitten börjar ta slut...
 
Visst ser det gott ut? majs tänker ni, det får man väl inte äta? Jo, i Palma får man det ;)
 
Världens godaste chokladmousse ala LCHF. Löst vispad grädde med smält 70 % choklad. 
 
Idag tog vi oss en sovmorgon igen sen blev det bodypump för min del. Efter det åkte vi & shoppade, igen..hehe!
Helsvart dam idag! Passade bra i det regniga & mulna vädret..
 
Shoppade mig ett par vinröda jeans, äntligen!!!
 
Fann även den perfekta fröken-väskan! Snygg, stor & bra. Datorn får till & med plats, utmärkt. Dessutom på rea på Mango. Gillar ni?
 
 
 
Fina servett ringar från Zara Home! De har massor fint i den butiken!
 
Nu blir det mer gossip girl.
 
Love!
 
 
 

make yourself proud!

Kollar igenom fotoalbum på datorn & får genast en klump i magen när jag ser gamla bilder på mig, eller gamla & gamla, innan jag började med LCHF. Såg jag verkligen ut så där?
 
LCHF har som sagt blivit en livsstil för mig. Jag tycker om att leva hälsosamt & att träna. Jag tycker även om att unna mig lite godis ibland & för mig är det okej. Så länge jag vet vart jag står & jag vet att jag aldrig skulle gå tillbaka till att äta bröd, pasta, ris, bulgur, chips. Ja ni vet det, det vita giftet. Jag känner mig även som nya Katrin Zytomierka då jag fått Judith att öppna ögonen för både LCHF & träning. Hon är super duktig & jag blir glad när jag påverkar folk till det positiva & det jag tror på. För jag vet att LCHF fungerar, för alla! Och jag vet att man mår bättre av en sund livvstil. Jag har även fått min mamma & min mormor att börja med LCHF. Jag är jätte stolt över dom! Men mest av allt är jag så jävla stolt över mig själv. Jag bestämde mig, jag gav aldrig upp & jag klarade det! Önskar att fler vågade sig på den utmaningen, att förändra ett dåligt mönster & göra sig själv riktigt stolt!
 
 
DÅ:
 
 
 
 
 
 
NU:
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är grym!
 
 

festival park

Dag 35.
 
Hej goingar!
 
Idag åkte jag & Judith till Festival Park. Det är ett ställe med massa outlet butiker. Fyndade ett par nya springskor på Nike & en scarf på Mango. Det var inte jätte mycket att se men kul med en liten utflykt. Efter det åkte vi tillbaka till Palma & tog en kaffe på en mysig uteservering. Det kommer jag nog sakna mest av allt, uteserveringar & deras goda caffe leche! Yum, yum..
 
 
 

tiden går fort...när man är kär!

Nykära & 15 somrar gamla..
 
6.5 år senare... 22 år & fortfarande kära! Eller i alla fall jag, hehe ;)
 
Jag saknar dig så fruktansvärt mycket Jakob. 9 daga kvar v
 
 
 
 

Happy halloween

Dag 34.
 
Nu har vi ledigt i 1 vecka! Wop, wop! Igår efter skolan gick vi till Porto Pi & handlade halloween grejer till vår lilla fest. Halloween är lika stort här som i USA typ så vi kände att vi va tvungna att passa in. Hade en väldigt trevlig kväll med vin, godis & massa skratt. Lyckades även skrämma livet på en annan ute på San Agustins gator! Hihi.
 
'
 
Idag tog vi en rejäl sovmorgon till kl.11. Välbehövligt! Vi hade planerat att åka & shoppa idag men fick reda på att allt är stängt eftersom det är alla helgona idag i Spanien. Vi har istället haft pannkaks-brunch på balkongen, tagit del av den sol som varit som sedan gick. Har inga mer planer för dagen förutom träning ikväll om gymmet är öppet, hoppas!!! Kanske ska börja skriva lite VFU reflektioner, lika bra att ha det gjort!
 
Hoppas ni får en bra dag!

Happy halloween

Dag 34. Nu har vi ledigt i 1 vecka! Wop, wop! Igår efter skolan gick vi till Porto Pi & handlade halloween grejer till vår lilla fest. Halloween är lika stort här som i USA typ så vi kände att vi va tvungna att passa in. Hade en väldigt trevlig kväll med vin, godis & massa skratt. Lyckades även skrämma livet på en annan ute på San Agustins gator! Hihi. Idag tog vi en rejäl sovmorgon till kl.11. Välbehövligt! Vi hade planerat att åka & shoppa idag men fick reda på att allt är stängt eftersom det är alla helgona idag i Spanien. Vi har istället haft pannkaks-brunch på balkongen, tagit del av den sol som varit som sedan gick. Har inga mer planer för dagen förutom träning ikväll om gymmet är öppet, hoppas!!! Kanske ska börja skriva lite VFU reflektioner, lika bra att ha det gjort!

RSS 2.0