Half way

Då var vi inne i vecka 20 & halvvägs. Har liiite svårt att få in i mitt huvud att jag går & bär runt på en liten bebis varje dag. 


Veckorna rullar på, den här jobbveckan har flugit förbi & i morgon är det fredag- yay! 🙌🏼 En jobbdag kvar, kämpa kämpa!



Söndag....


Japp så blir det idag & göra minsta möjliga. I morgon - back to work! (5 veckor till påsklov...& 4,5 månad till mammaledighet). Vill ha sommar nu!!

Kram!

Preggomagen!


Nästa vecka är vi halvvägs!

Magen vecka 14 vs vecka 19. Växer mer & mer för varje vecka. Nu längtar jag efter att få känna den första sparken eller det där "fladdret" som alla pratar om. Längtar också till den 29 februari, då får vi se ärtan igen & förhoppningsvis får vi också veta vad det är. Jag tror på en kille!



Pinchos

Vi hade en väldigt mysig kväll igår. Började kvällen tapas & drinkar på pinchos. Mysigt ställe men maten får ett "sådär" betyg. Särskilt om man jämför med den ljuvliga tapasen på kock & bar. Efter pinchos blev det mys & film hemma. Perfekt kväll, särskilt för en gravid kvinna, hehe. 




Idag har jag inga direkt planer på dagen. J helgjobbar så jag skjutsade honom vid 7:30 & efter det handlade jag lite lyxfrulle. 


Vill försöka ge mig iväg på en PW lite senare i alla fall & kanske få lite jobb gjort så man är redo för nästa vecka. Ikväll blir det mello-kväll med la familia🙌🏼

Ha en fin lördag alla! 

Mysig förmiddag

I förmiddags följde jag med Kakan till stallet, supermysig stund! Så härligt väder ute idag, precis lagom kallt. 


Nu chillar jag i soffan med kaffe & glass. Mycket glass nu för tiden & apelsiner. Craving? Haha! Snart blir det ett varmt bad & sen får det bli några tag här hemma. 


Kram!

10 år!

I går var det 10 år sedan jag & Jakob gick på vår första dejt. 10 år- helt crazy bananas!

 När Jakob kom hem från jobbet vid 19 tiden hade jag gjort mysigt här hemma. Tänt massa ljus, dukat fint, Håkan ur högtalarna & läppstift på läpparna. Till middag hade jag lagat enchiladas med kyckling. Pimplade bubbel som förr (alkoholfritt för mig såklart...) & pratade om första dejten. Så mysigt & speciellt på många sätt. Efterrätt blev det också såklart- Gino med glass. Mums! 



15 år, sommaren 2006. 25 år, vår bröllopsdag, 29 augusti 2015. Ärtan i magen, BF 20 juli 2016. 

Livet är coolt! Nästa år firar vi inte årsdagen ensamma i alla fall, då har vi en liten goding som troligtvis redan hunnit fylla 7 månader. Japp, crazy bananas. 

Ikväll fortsätter firandet med tapas på pinchos. För det är idag (19 feb) som vi blev tillsammans. Det var så mycket enklare förr, en dejt sen körde man! 





Vårkänslor






Våren har fått komma in lite hos oss. Pastellfärger & tulpaner. Älskar det! 

Här ska jag sitta en stund nu & bara mysa framför nymo. Tre dagar kvar av detta underbara sportlov..

Kram på er!

Fläskfilepasta

Slängde ihop en mycket smidig & god fläskfilepasta igår med recept från Jennys matblogg. Fläskfilén kan bytas ut till annat kött eller fågel. Färdig på cirka 30 min!

Du behöver:
Cirka 500 gram fläskfilé
2 1/2 dl creme fraiche franska örter
1 msk oxfond + 1 msk kallt vatten 
0,5 msk kinesisk soya 
Pasta penne 

Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar.
2. Stek köttet tills det fått en fin gyllenbrun färg. 
3. Sänk värmen & blanda i creme fraiche, oxfond, vatten & soya. 
4. Tillsätt salt & peppar efter smak. 
5. Koka pastan så den blir al dente, häll av vattnet & blanda i pastan i fläskfilén.

Servera med en fräsch sallad!




Voilà!

Mysdag!

Åh vilken u n d e r b a r dag jag haft! 

Tog mig en härlig förmiddagspromenad i solen med musik i lurarna, bästis kom sen hit & vi har haft en riktig kvalleeftermiddag. Lunch, ytterligare en solig promenad, fika & bara en massa mys! 



Ikväll blir det jag som står vid spisen igen- kors i taket! Får skämma bort min man nu när jag är ledig. Det får bli fläskfilepasta! Efter det soffhäng & Parneviks. 

Tack du härliga tisdag för all energi du givit mig idag!

K R A M 

Week 19


Bebis- ser ut som en vanlig människa, i miniatyrform.
Ärtan är nu cirka 20 cm lång mellan huvud & fot, väger cirka 170 gram i början av veckan & 220 gram i slutet av veckan. Mjölktänderna är färdigbildade & det har bildats små tunna hårstrån över hela kroppen som ska skydda den känsliga kroppen. De försvinner innan födseln. Benen har nu kommit ifatt & är i rätt proportion till kroppen. 

Gravidkroppen
Nu är snart ena halvan avklarad- tjiho! Blodvärdet sjunker vanligtvis & bebis behöver mycket järn. Får se om jag behöver käka järntillskott nästa gång jag kommer till bm (vecka 24). Vissa börjar känna av foglossning nu, ingenting för min del, ännu i alla fall. Livmodern är nu ungefär lika stor som huvudet på ett nyfött barn 😱 haha!

Övrigt
Har en huvudvärk som kommer & går. Idag vaknade jag med den & det riktigt spänner. Hoppas lite vila kan trolla bort den annars får vi käka lite alvedon igen. Annars mår jag toppen i graviditeten just nu!


Sportlovsdagar..

Godmorgon!

Sportlov- helt jäkla underbart. Sova hur länge man vill (för min del aldrig längre än 9..). Äta frukost framför nymo & bara mysa. Älskar det!


Idag ska jag hålla mig hemma. Igår var det full fart med frisörbesök, storhandling, matlagning & promenad. 
Bästis kommer hit i eftermiddag, då ska vi bara mysa! 

Kram på er!
/Emelie 

Bulle i ugnen

Hej! 

Evigheter sen jag skrev. Nu när jag har sportlov & är ledig så tänkte jag passa på att försöka ta upp bloggandet igen...

...mycket har hänt den senaste tiden minst sagt. Husköp, bröllop & i sommar ska jag & J få bli föräldrar till en liten. 




Den här veckan går vi in in i vecka 19- snart halvvägs 👶🏼 wiiiiho! 

Om två veckor får vi se dig igen & förhoppningsvis får vi även veta om du är en liten tös eller pöjk. Det blir faktiskt bra med vilket som! 

Nu ska jag laga middag, tomat & mozarellapaj får det blir ikväll & sen blir det mys resten av kvällen! 

Vi höra snart igen!
KRAM 

RSS 2.0